Wij van Hartig.nl maken elke dag de allerlekkerste broodjes voor klanten door heel Nederland. In deze nieuwe blog zullen wij van Hartig.nl stap voor stap laten zien hoe je heel gemakkelijk een overheerlijk broodje carpaccio maakt.

Ingrediënten:

  • Vers brood
  • Carpaccio
  • Truffeldressing
  • Pijnboompitten
  • Veldsla

Stap 1: Het lekkerste brood

Het (naar onze mening) belangrijkste ingrediënt van een lekker broodje: het brood. Goed brood is wat een broodje lekker maakt, daarom is het belangrijk dat wanneer je een lekker broodje wilt maken ook echt vers brood gebruikt. Het beste kun je hiervoor naar de bakker gaan en vragen om een brood om zelf af te bakken. Heb je geen oven of tijd om het brood zelf af te bakken? Vraag dan om het meest verse brood wat ze hebben en begin meteen met het maken van je broodje! Wij van Hartig.nl snijden ons brood net wat dikker dan dat de meeste mensen dit zelf thuis doen. Dit doen wij vanwege de kracht van ons brood. De versheid en structuur zorgt ervoor dat dit het broodje nog lekkerder maakt. Het is dus wel belangrijk dat je echt vers brood gebruikt als je dit doet.

Stap 2: Carpaccio

Voor dit overheerlijke broodje carpaccio is natuurlijk ook carpaccio vereist. Het beste kun je de carpaccio bij een slager kopen, maar carpaccio uit de supermarkt voldoet ook. Je belegt het verse brood rijkelijk met carpaccio zodat de smaak van het vlees goed tot zijn recht komt tussen het verse brood.

Stap 3: Truffel dressing

Als volgende stap zijn we aangekomen bij de verrukkelijke dressing die de smaak van het broodje laat opbloeien. Deze truffel dressing heb je zelf misschien nog nooit gebruikt maar is echt de ideale toevoeging voor een heerlijk broodje carpaccio. Je kunt deze dressing gewoon verkrijgen bij je lokale supermarkt. Doe zoveel dressing op het broodje als je zelf wilt, zorg er echter wel voor dat de dressing niet te overheersend wordt.

Stap 4: Pijnboompitten

Carpaccio is natuurlijk niet compleet zonder de toevoeging van vers geroosterde pijnboompitten. Het roosteren doen we zelf in een pan zonder olie. Het is belangrijk dat je de pijnboompitten in een pannetje op laag vuur roostert en regelmatig schudt zodat ze niet aanbranden. Wanneer de pijnboompitten een goudkleurige uitstraling hebben zijn ze perfect en klaar om op het broodje gestrooid te worden.

Stap 5: Veldsla

Dan zijn we alweer uitgekomen bij de laatste stap. Om het broodje helemaal af te maken beleggen we hem met verse veldsla. De nootachtige smaak van veldsla zorgt voor een echte toevoeging aan jouw broodje carpaccio.

Dit zijn de vijf simpele stappen om een overheerlijke broodje carpaccio in Hartig.nl stijl te maken. Wil je nog meer blogs over hoe wij onze overheerlijke broodjes samenstellen? Laat het ons dan vooral weten op social media!