Onze leveranciers

Een goede lunch begint bij mooie producten. Bij Hartig vinden wij het belangrijk om te werken met eerlijke en lokale producten uit de regio. Daarom vermelden wij hier onze leveranciers met hun eigen specialiteit, omdat wij blij zijn met hun mooie producten en fijne samenwerking.

Het brood: Bakkerij Vroeg

Achterdijk 1, 3981 HA Bunnik

Het verhaal van Vroeg

Bakkerij Vroeg is een begrip in de regio en daarbuiten. Bij binnenkomst kun je de bakkerij niet missen. Hier bakken zij dagelijks handgemaakt brood volgens eigen recept, van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag. In de winkel kun het ons brood de hele dag door krijgen. Met meel en bloem van de molenaar uit de streek. Het lekkerste verse brood, nét uit de oven!

Je proeft de liefde voor het vak.

Proef Vroeg, en je proeft de liefde voor het vak. De bakkers weten nog wat ambachtelijk werken is. Met de zuiverste ingrediënten en technieken van aleer maken ze het bekroonde brood dat bekend is tot ver in het land. Onze mensen leren het vak van echte leermeesters, net als bij een bakkersgilde, direct in de praktijk. Het pure product staat daarbij altijd voorop. Herkenbaar, vers en van de beste kwaliteit.

Het brood dat wij van Vroeg aanbieden is:

 • Meergranen desemvloerbrood
 • Mais desemvloerbrood
brood-bruin-bakken
Vroeg 240673
Hartig_byLM-65

De kazen: De Ruurhoeve

Dominépad 7, 5528 NC Hoogeloon

Het verhaal van De Ruurhoeve

Kaasboerderij De Ruurhoeve is een familiebedrijf waar door al vier generaties op traditionele wijze kaas wordt gemaakt. Er wordt met respect voor de omgeving gewerkt en  hebben oog voor het welzijn van mens, dier en milieu. Eerlijke kaas begint met goede vruchtbare aarde voor het voer en een fijne leefomgeving voor koeien en kalfjes. Het hele productieproces is binnen De Ruurhoeve georganiseerd. Bij kaasboerderij de wordt ook het voer voor de dieren verbouwd, hierdoor weten ze wat er uiteindelijk in de kaas zit. Zo kunnen zij er zeker van zijn dat zij een puur en ecologisch verantwoord product leveren. Kaas van De Ruurhoeve is een gecertificeerd Erkend Kempengoed streekproduct.

(H)Eerlijke kaas.

De koeien bij De Ruurhoeve leven in een bijzondere familiekudde en genieten van veel vrijheid. Zij bepalen zelf wanneer ze de wei ingaan, wanneer ze rusten en wanneer ze zich laten melken door de melkrobot. De dagverse melk stroomt van de pasteur direct naar de kaastobbe, waarna het proces begint dat uiteindelijk de ambachtelijke kaas oplevert. Zonder toevoeging van kleur- geur- en smaakstoffen. Kaas die tijd krijgt om op houten planken te rijpen. En dat proef je!

De kaas die wij van De Ruurhoeve aanbieden is:

 • Jonge kaas broodvorm
 • Belegen kaas broodvorm
 • Verschillende soorten speciale kaas broodvorm

De Vleeswaren: Pas Rokerij

Nieuwe Atelierstraat 7, 5056 DZ Berkel-Enschot

Het verhaal van Pas Rokerij

Pasham is traditioneel gerookte ham, gemaakt van de beste hammen. De hammen worden bereid volgens een ambachtelijk productieproces, dat in een oud slagersgeslacht van vader op zoon is overgegaan. De producten worden nog op een ouderwetse manier, in een met de hand gemetselde rookschouw op eikenzaagsel gerookt. Dit geeft de uiteindelijke smaak waar Pas specialiteiten om bekend staan. Doordat de producten de tijd krijgen is het snijrendement aanzienlijk hoger dan de ‘moderne’ geproduceerde producten.

Ambachtelijk net als vroeger

Pas Rokerij maakt zouterijproducten als rauwe ham, ontbijtspek en bacon. Gekookte producten als de ambachtelijke achterham, magere achterham en het Bourgondisch spek. En natuurlijk de Brabantse metworst als snij- en stuks variant. Het doel is het maken van ouderwetse en lekkere producten waarbij de productieprocessen tot op de dag van vandaag ambachtelijk gebleven zijn. Dit zorgt voor continuïteit in kwaliteit.

De vleeswaren die wij van Pas Rokerij aanbieden is:

 • Achterham
 • Bourgondisch spek
Hartig_byLM-60
Den Eelder

De zuivel: Den Eelder

Molenachterdijk 3, 5325 KL Well

Het verhaal van Den Eelder

De halfvolle melk van den Eelder is net zo vers als de volle melk. De koeien die de melk geven, staan namelijk naast de zuivelmakerij. De melk wordt ook niet gestandaardiseerd. Hierdoor is de melk vol van smaak en blijven voedingswaarde behouden. Halfvolle melk is alleen iets afgeroomd, waardoor het vetgehalte lager is.

Vandaag de koe gemolken en de melk in het pak, morgen richting de klant

De koeien krijgen zoveel mogelijk vrijheid. Zo mogen ze zelf bepalen of ze binnen of buiten willen rondlopen en wanneer ze willen eten en gemolken worden. Bij Den Eelder passen ze zich volledig aan naar de koeien zodat zij de lekkerste melk kunnen geven. Nadat de koeien gemolken zijn, gaat de melk naar de melktank waar het 3 graden is. Zo blijft de melk lekker vers.

De melk die wij van Den Eelder aanbieden is:

 • Halfvolle boerenmelk 25 cl
 • Boeren karnemelk 25 cl
 • Boerenyoghurt vanille
 • Halfvolle boerenmelk 1 l
 • Boeren karnemelk 1 l

Het Fruit: Firma de Jong

Leerbroekseweg 16, 5245 KT Leerbroek

Het verhaal van Firma de Jong

De overgrootvader van Dirk de Jong ging vroeger met de kar langs de deuren om fruit te verkopen. Dit fruit plukte hij zelf van zijn eigen gekochte appel- en perenbomen. Dit was het begin van Firma de Jong. De enkele bomen groeide uit tot een eigen kwekerij in Leerbroek, waar momenteel al vier generaties lang fruit wordt geteeld.

Specialist in appels en peren.

De familie De Jong mag zich met recht specialist in appels en peren noemen. De producten worden op traditionele wijze geteeld, maar wel met de moderne middelen van nu. Op de kwekerij worden verschillende soorten appels en peren geteeld, waaronder zowel de heerlijke Elstar en Jonagold appels en de Conference en sappige Doyenne du Comice peren.

Het fruit dat wij van Firma de Jong aanbieden is

 • Jonagold appels
 • Hollandse peren
Fruitbox
schulpsappen

Het sap: Schulp

Zandpad 76, 3621 NG Breukelen

Het verhaal van Schulp

Sinds 1861 staat de familie Schulp voor eerlijk fruit. Al vijf generaties lang fruittelers met liefde voor het landschap en passie voor het fruit. In Breukelen, langs de rivier de Vecht, ligt de fruitboomgaard en sapperserij. In het versgeperste sap proeft u het fruit zo uit de natuur: puur, rijk van smaak en zonder toevoegingen. Ervaar het pure genieten!

Dicht bij huis

Bij Schulp verwerken ze uitsluitend Hollandse appels en peren, bij voorkeur van fruittelers uit de eigen regio (Groene Hart). Ook voor de dubbelsappen wordt zo veel mogelijk gebruikt gemaakt van Hollands fruit (bijvoorbeeld aardbeien uit de Betuwe).

Zo houden ze de foodmiles beperkt en ondersteunen ze de fruitteeltsector in eigen land. Voor vrijwel het gehele assortiment geldt dat het volledige proces (van persen tot en met afvullen) in eigen huis plaatsvindt

Het sap dat wij van Schulp aanbieden is:

 • Schulp appelsap 20cl
 • Schulp sinaasappel 20cl
 • Schulp appelsap 75 cl
 • Schulp appel/perensap 75 cl