Duurzame samenwerking met Greenwheels

Hartig.nl staat voor duurzaamheid. Al sinds het begin leggen we de nadruk op het produceren van duurzame lunch voor bedrijven in de regio Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Zwolle, Utrecht en Arnhem. Dit doen we met lokaal geproduceerde producten en een tal van andere toepassingen. We willen met onze duurzame lunch werken aan een groenere wereld. Nu hebben we echter ook de stap gezet naar duurzame lunch bezorging doormiddel van een samenwerking met Greenwheels.

Hartig.nl in enorme groei

De afgelopen tijd zijn we enorm gegroeid. Hartig.nl zit nu al in maar liefst 6 steden met 7 verschillende locaties. Deze enorme groei zorgde er voor dat het tijd was voor vernieuwing. Aangezien we veel door het hele land moeten bezorgen vinden wij het belangrijk dat dit op een zo duurzaam mogelijke manier gebeurd. Dit is dan ook de reden dat we een geweldige samenwerking zijn aangegaan met het groene deelauto concept Greenwheels. Met deze samenwerking kunnen wij onze enorme groei verduurzamen en meewerken aan een groenere wereld tijdens het bezorgen.

Wat is ‘GreenWheels’ ?

Greenwheels is een Rotterdams deelautobedrijf dat 25 jaar geleden is opgericht. Greenwheels is opgericht met het doel om steden leefbaarder te maken. Dit doen ze door een meer efficiënt gebruik van auto’s aan te bieden. Waar Greenwheels begon met 3 auto’s zijn dit er nu bijna 2.700. Dit groene concept is dus in een korte tijd flink gegroeid. Ook Hartig.nl heeft besloten deel uit te gaan maken van deze groei.

(Greenwheels, z.d.)

Hoe draagt ‘GreenWheels’ bij aan een groenere wereld?

Zoals eerder benoemd is het doel van Greenwheels om een efficiënter gebruik van auto’s aan te bieden. Dit doen ze dus doormiddel van het aanbieden van deelauto’s. Greenwheels directeur Andrew Berkhout: ”Waar het eerst als vervanger van een tweede auto werd gebruikt, zien we nu dat klanten besluiten om überhaupt geen auto meer te hebben.” Het groene concept heeft al veel resultaat geboekt. Zo heeft maar liefst 30% van de huidige Greenwheels gebruikers een eigen auto ingeleverd.

Een aantal andere effecten:

  • 27% van de gebruikers zou zonder Greenwheels een eigen auto hebben aangeschaft
  • Op jaarbasis rijdt een Greenwheels gebruikers 947 kilometer minder dan voorheen
  • Per klant 345 kg minder CO2 uitstoot

Hoe gaan Hartig.nl en Greenwheels samenwerken?

Hartig.nl zit in steden door het hele land en moet dan ook door het hele land bezorgen. Dit gebeurde met eigen auto’s. Vanaf heden zullen echter Greenwheels deelauto’s worden gebruikt om de bestellingen rond te brengen. Op deze manier verduurzamen wij het bezorgproces.

De samenwerking met Greenwheels is een van de vele stappen die Hartig.nl heeft ondernomen om duurzamer te ondernemen. We kijken uit naar de toekomst en houden onze ogen open voor meer kansen om de bedrijfsvoering te verduurzamen.